vineri, 8 septembrie 2017

Cum sa nu mai fii stresat la locul de munca: Iata cateva idei folositoare

Astazi, stresul reprezinta una dintre principalele cauze ale imbolnavirilor frecvente, tensiunea psihica intampinata zilnic reprezentand o realitate pe care multi o ignora, intrucat nu cunosc, in amanunt, ce anume insemna stresul si cat de nociv poate fi acesta pentru starea de sanatate generala. Cele mai mari sanse de a te confrunta cu stresul este locul de munca. Fie ca este vorba de colegi cu care nu rezonezi prea bine, fie ca este vorba despre un sef autoritar sau un program mult prea strict, toate acestea aduc frustrari care te pot imbolnavi serios.

In continuare, vom discuta despre metodele prin care poti combate stresul generat de locul in care lucrezi, pentru ca fiecare zi sa fie mai placuta, mai productiva si mai usor de parcurs.

1. Respecta programul de lucru!
Daca nu esti genul de persoana matinala, cu siguranta iti va fi greu sa te dai jos din pat si sa reusesti sa te pregatesti rapid, ca sa poti pleca la munca asa incat sa ajungi la timp acolo. Stabileste-ti o ora fixa la care sa te trezesti in fiecare zi, in functie de cat stii ca iti ia sa te pregatesti, si respect-o cu sfintenie. In acest fel, dupa o scurta perioada in care vei urma acest program, ceasul biologic vei vedea ca te va trezi singur, iar rutina de dimineata nu va mai parea o corvoada.

2. Fii organizat la munca!
Fie ca lucrezi la birou, fie in orice alt domeniu, fii o persoana organizata, pentru a avea mereu la indemana tot ce ai nevoie ca sa iti desfasori activitatea cat mai bine posibil. Persoanele care lucreaza la birou se pierd, adesea, printre hartii, asa ca mai bine ai alege bibliorafturi cu dimensiuni variate pe Absolut OFFICE, ca sa poti pastra totul la indemana.

3. Fii intelegator si nu sari imediat la concluzii! 
Cele mai multe situatii de neintelegere au loc cand colegii nu sunt de acord cu o idee venita din partea altcuiva. Este de inteles sa existe conflicte la locul de munca, mai ales ca, dintotdeauna, s-a incurajat individualismul, in firme. Lucrul si succesul in echipa sunt incurajate doar in anunturile de angajare, iar, cand ajunge sa lucreze o perioada in cadrul firmei, angajatul isi da seama ca, daca vrea sa fie promovat si sa “ii fie bine”, va trebui sa traga tare ca sa se afirme singur. Nu spune ca nimeni ca a fi competitiv este un lucru rau, insa munca in echipa aduce mai multe beneficii companiei.


4. Invinge stresul prin cateva zile de concediu petrecute departe de aglomeratia orasului! 
Poti alege sa mergi singur/a sau ii poti propune managerului sa mergeti voi, angajatii si el. Veti avea sansa de a consolida relatiile intre voi, de a va cunoaste mai bine si de a scapa de tensiunea care poate sa se mai instaleze la locul de munca. Daca ai nevoie de idei, gasesti cazare la Domeniul Culcer situat in Runcu, de care o sa te indragostesti iremediabil!

5. Fii tu cel/cea care propune sa iesiti la masa impreuna, intreaga echipa! 
Intr-o zi de vineri, dupa program, puteti alege un local dragut unde sa mancati impreuna. Specialistii chiar recomanda ca astfel de iesiri sa fie organizate mai des, pentru a consolida echipa. Stresul este diminuat, mai ales daca stii ca vineri urmeaza sa iesiti si sa va relaxati, departe de mediul de la birou.

Asadar, iata cate lucruri poti face chiar tu, incepand de astazi, pentru a schimba situatiile care aduc stres la locul de munca. Asteptand ca altii sa schimbe ceva, riscam sa nu mai scapam de stres niciodata, ci, mai rau, sa il accentuam!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ti-a placut articolul meu, te invit sa lasi un comentariu!