vineri, 8 septembrie 2017

5 metode prin care copilul tau poate deveni mai responsabil!

Cu siguranta, fiecare parinte isi doreste sa aiba un copil responsabil. Insa, aceasta misiune se poate dovedi una extrem de dificila, mai ales daca acesta se afla la varsta adolescentei.
Cu toate acestea, parintii au datoria de a-si ghida copilul, chiar daca el este destul de reticent in comunicarea cu acestia.

Ai si tu un adolescent acasa si vrei sa il responsabilizezi? In acest caz, pune in aplicare metodele de mai jos si o sa reusesti!

Iata ce poti face astfel incat copilul tau sa devina mai responsabil:

1. In primul rand, este necesar sa ii cumperi un animal de companie. Nu a avut niciodata? Atunci nu stie cum este sa respecte un program, sa scoata patrupedul la plimbare, sa ii dea sa manance sau sa faca curat dupa acesta. Bineinteles, va fi nevoie sa mearga si cu el la veterinar, iar la medicii de la cabinetul Cherryvet poate apela oricand, chiar si pentru serviciul de ambulanta veterinara! Fara indoiala, si tu trebuie sa il insotesti, insa fa-o numai pentru a-ti arata sprijinul, nu pentru a rezolva tu problema!

2. Apoi, lasa-l sa lucreze in vacante. In acest fel, o sa isi dea seama care este valoarea banilor si va fi mult mai intelegator atunci cand ii vei spune ca nu ii poti oferi tot ceea isi doreste. Desigur, il poti sfatui si in ce sa-si investeasca banii cu greu obtinuti, mai ales daca are tendinta de a-i cheltui pe toti pe iesirile in oras cu prietenii. De exemplu, poate da click aici si va descoperi haine potrivite pentru varsta sa! Astfel, va aloca singur bani pentru ceea ce ii place!

3. Invata-l sa fie organizat! Doar astfel, el va reusi sa fie mai responsabil la scoala. Este cert ca solutia pentru ca el sa fie mai ordonat si organizat nu este sa tipi continuu la el, ci sa il sprijini in acest lucru. Astfel, el va reusi sa prioritizeze temele pe care le are de facut, sa invete lectiile la timp si sa nu intre in criza de timp.

4. Nu il mai recompensa pentru fiecare  lucru minor pe care i l-ai cerut. Chiar daca obisnuiai sa faci asta, este timpul sa renunti. Trebuie sa inteleaga ca odata cu trecerea anilor, este necesar sa faca anumite lucruri. De aceea, cand ii lasi bani pentru a plati o factura sau face curat in casa, fa-l sa isi dea seama ca sunt lucruri absolut normale.

5. Lasa-l sa fie independent! Grija unui parinte este, intotdeauna, mare pentru copilul sau. Insa, un copil sau un adolescent caruia i se spune mereu ceea ce trebuie sa faca si pentru care iau parintii deciziile va deveni  un adult nesigur pe el, caci nu ii vei putea ghida pasii in fiecare clipa.

Asadar, daca vrei sa ai un copil mai responsabil, tine cont de sfaturile de mai sus! Cu siguranta, o sa fie mai dificil la inceput, insa rezultatele se vor vedea in timp!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca ti-a placut articolul meu, te invit sa lasi un comentariu!